Betrouwbare hosting in combinatie met SSL certificaat

Wellicht is het u al eens opgevallen bij websites zoals bol.com en uw bank: Een (groen) slotje (https://) in de adresbalk van uw browser als teken dat de website veilig is. Deze websites zijn beveiligd middels een SSL certificaat waardoor het verkeer tussen website en bezoeker niet kan worden onderschept.

Hoger in de zoekresultaten

Google promoot al enige tijd het gebruik van een dergelijk SSL certificaat, ook voor ‘gewone’ websites. Zo geeft Google aan websites ‘met een slotje’ voorrang in de zoekresultaten. U scoort dus hoger in Google met een SSL certificaat.

Uw website als ‘niet veilig’ gemarkeerd?

Nu heeft Google de volgende stap aangekondigd om het web veiliger te maken en het gebruik van SSL certificaten te bevorderen. Vanaf voorjaar 2018 worden o.a. in de Google Chrome browser websites zonder SSL certificaat als ‘onveilig’ gemarkeerd.

Voor het linkadres komt dan – naast het informatie-icoontje – ‘onveilig’ of ‘not secure’ te staan. Later zullen de meldingen nadrukkelijker aanwezig zijn.

Uiteindelijk zal Google op alle http-pagina’s een rood driehoek icoontje weergeven als teken dat de website ‘onveilig’ is. Zie de afbeelding. De verwachting is dat browsers zoals Internet Explorer e.d. snel zullen volgen.

Hier vindt u de aankondiging van Google.

Privacywetgeving (AVG)

Volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) dient u als website-eigenaar de persoonsgegevens van uw bezoekers te beveiligen, om internetfraude te voorkomen. Persoonsgegevens worden op verschillende manieren verzonden, bijvoorbeeld in het geval van online aankopen en financiële transacties, maar ook via een contact- of aanmeldformulier. In alle gevallen verplicht de AVG tot het beveiligen van deze gegevens.

Daarom adviseert de Nederlandse Overheid (Autoriteit Persoonsgegevens) gebruik te maken van SSL-certificaten.

SSL certificaat voor uw website

Van der Aa media kan een SSL certificaat voor uw WordPress website installeren. Hiermee wordt ook uw website van een ‘slotje’ voorzien en krijgen bezoekers in de toekomst geen melding dat uw website ‘niet veilig’ is. Daarnaast zal het een positieve invloed hebben op de ranking in Google en voldoet u aan de nieuwe wetgeving op dit punt.

Graag adviseren we u over een SSL certificaat voor uw WordPress website. Neem vrijblijvend contact op!

Scroll naar top